Πόσο κοστίζει το βάψιμο αυτοκινήτου;

single-services-1
  Αν είχες το BMW iX Flow δεν θα σε ένοιαζε και πολύ το βάψιμο αυτοκινήτου, μιας και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να το δεις από άσπρο να γίνεται μαύρο! Όμως οι πιθανότητες λένε πως έχεις (όπως κι εμείς, μη νομίζεις), ένα συμβατικό όχημα. Οπότε, βαφή αυτοκινήτου it is!

  Γιατί οι οδηγοί “ψηφίζουν” βάψιμο αυτοκινήτου;
  Καταρχάς, επειδή μπορούν. Το βάψιμο αυτοκινήτου επιλέγεται από οδηγούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, για αισθητικούς ή πρακτικούς λόγους. Ενδεικτικά, μπορεί να θέλεις ολική ή τοπική βαφή του αυτοκινήτου επειδή:
  – Αγανάκτησες πια να βλέπεις αυτό το καμένο χρώμα στο καπό, δηλαδή τη φθορά που έρχεται λόγω διάφορων παραγόντων που θα δούμε παρακάτω
  – Μόλις αγόρασες ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε καλή τιμή και θες κάπως να το βελτιώσεις εμφανισιακά
  – Θέλεις να καλύψεις κάποια γρατζουνιά – σημάδι που δεν φεύγει αλλιώς
  – Βαρέθηκες να βλέπεις τόσα χρόνια την ίδια απόχρωση
  – Απλά θέλεις να το κάνεις όπως ονειρεύεσαι!

  Έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις όπως εσύ θέλεις. Το θέμα μας όμως είναι πόσο θα σου κοστίσει; Μήπως απλά χρειάζονται αλλαγή χρώματος κάποια μέρη του οχήματος, επομένως αν επιλέξεις την τοπική βαφή θα πετύχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με πιο χαμηλό κόστος;

  Για αυτό πάμε αμέσως να δούμε όλες τις επιλογές που συγκεντρώσαμε για εσένα και το όχημά σου!

  Πόσο κοστίζει το νέο χρώμα αυτοκινήτου;
  Το πόσο κοστίζει το βάψιμο του αυτοκινήτου, πάει ανάλογα με το μέγεθός του. Συγκεκριμένα, άλλη τιμή θα πάρεις για ένα μικρό όχημα, άλλη για μεσαίο και άλλη για ένα μεγάλο. Προφανώς, ένα Smart δεν θα είχε την ίδια τιμή με ένα SUV.

  Άρα τι τιμές θα βρω για βάψιμο αυτοκινήτου;
  Στην αγορά θα βρεις τιμές για αλλαγή χρώματος στα 700 με 1500 ευρώ περίπου, για εξωτερικό ολικό βάψιμο του αυτοκίνητου στο ίδιο χρώμα. Για αλλαγή χρώματος, αν θες δηλαδή από κόκκινο να το κάνεις άσπρο, θέλεις περίπου τα διπλάσια χρήματα.

  Η τιμή που θα κλείσεις μπορεί να διαφέρει από τις τιμές που βλέπεις ως προσφορά. Το πόσο μεγάλη ζημιά έχεις, όπως και το τι αυτοκίνητο έχεις, θα επηρεάσει την τελική προσφορά που θα σου δοθεί.

  Επομένως, το βάψιμο κοστίζει και σε αφήνει για ένα μικρό διάστημα χωρίς όχημα. Αν όμως χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιο μέσο μεταφοράς, τότε μπορείς να βρεις ένα πακέτο που να περιλαμβάνει, εκτός από βάψιμο και αντικατάσταση αυτοκινήτου για όσο χρειαστεί.

  Τι χρώμα να επιλέξω για το βάψιμο του αυτοκινήτου;
  Αν ψάχνεις μία ανθεκτική λύση, τότε επίλεξε ένα μεταλλικό χρώμα διπλής επίστρωσης με σμάλτο. Θα έχεις παρατηρήσει πως πολλοί, όταν πρόκειται για βάψιμο αυτοκινήτου, βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι εντυπωσιακό. Βέβαια το ωραίο είναι καθαρά υποκειμενικό.

  Συχνά επιλέγουν ματ χρώματα, τα οποία τελικά φθείρονται πολύ πιο εύκολα. Πρακτικά, η απουσία του σμάλτου, είναι ο λόγος που θα δεις το χρώμα να αλλάζει… προς το χειρότερο. Τέλος, τα ματ χρώματα είναι επιρρεπή σε σημάδια και οι γρατζουνιές φαίνονται πιο έντονα.

  Τι πρέπει να ξέρω για τις τιμές της τοπικής βαφής αυτοκινήτου;
  Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την αλλαγή χρώματος στο όχημά σου θα είναι ειδικός τεχνίτης, δηλαδή φανοποιός, βαφέας ή αλλιώς φαναρτζής. Πρόκειται για μεγάλη δουλειά, οπότε αντί να ψάξεις την πιο οικονομική λύση, ψάξε έναν επαγγελματία που “να σου γεμίζει το μάτι” με την εμπειρία του.

  Μπορείς να δεις προηγούμενες δουλειές του ή κριτικές πελατών; Ακόμα καλύτερα. Με τη σωστή δουλειά και τα σωστά εργαλεία, το χρώμα θα αντέξει. Για την τιμή να ξέρεις πως η καλή δουλειά ίσως κοστίσει κάτι παραπάνω, όμως μην ξεχνάς είναι κάτι που δεν το κάνεις κάθε μέρα.

  Αν θες ακόμα πιο οικονομική λύση και το χρώμα έχει ξεθωριάσει σε συγκεκριμένα σημεία, τότε επίλεξε την τοπική βαφή αυτοκινήτου.

  #1 Τιμή για βάψιμο πόρτας αυτοκίνητου
   Για το βάψιμο της πόρτας αυτοκινήτου η τιμή κυμαίνεται περίπου στα 80 ευρώ. Ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου και τη βλάβη θα σου δοθεί η τιμή για το βάψιμο.

  #2 Τιμή για βάψιμο καπό αυτοκινήτου
  Ανά περίπτωση ο φανοποιός θα διορθώσει τοπικά το σημείο με επισκευαστικό γυάλισμα ή θα το βάψει με περίπου 100 ευρώ, εάν η ζημιά είναι μεγάλη. Να ξέρεις πως η λύση, δεν είναι πάντα το βάψιμο. Υπάρχουν περιπτώσεις που κρίνεται περιττό.

  #3 Τιμές για βάψιμο τιμονιού αυτοκινήτου
  Το βάψιμο του τιμονιού δεν έχει σχέση με τις βαφές που θα χρησιμοποιηθούν εξωτερικά. Ωστόσο, αν χρειάζεται το απέξω, τότε πιθανώς το τιμόνι επίσης δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου, αγοράζοντας ένα σετ αποκατάστασης τιμονιού, που κοστίζει 50 ευρώ περίπου.

  #4 Τιμές για βαφή ουρανού αυτοκινήτου
  Η βαφή στον ουρανό του αυτοκινήτου θα κοστίσει περίπου 120 με 150 ευρώ. Είναι μία λύση που συχνά επιλέγουν οι οδηγοί, μιας και ο ουρανός και το καπό είναι αυτά που θολώνουν ή καταστρέφονται ευκολότερα.

  Τα φυσικά φαινόμενα μπορούν να φθείρουν το όχημά σου. Για αυτό σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς όσο συχνότερα γίνεται, τα αντίστοιχα προστατευτικά και να προσθέσεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου την κάλυψη φυσικών φαινομένων.

  Χάρη σε αυτή, η ασφαλιστική σου θα σε αποζημιώσει, αν το αυτοκίνητο πάθει ζημιά που προκλήθηκε άμεσα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

  Γιατί αλλοιώνεται η βαφή αυτοκινήτου;
  Πληθώρα εξωτερικών παραγόντων απειλεί την υγεία του χρώματος στο αυτοκίνητό σου. Για παράδειγμα, το χρώμα κινδυνεύει:
  1.Από φυσικά φαινόμενα, όπως ο παγετός, το χιόνι το χαλάζι, οι όξινες βροχές στην πόλη.
  2.Από τον ήλιο, που λόγω της ισχυρής ακτινοβολίας του το καλοκαίρι, ενισχύει τη φθορά στο χρώμα και αλλοιώνει την επιφάνεια.
  3.Εξαιτίας περιττωμάτων πουλιών (περιστέρια, εσάς κοιτάζουμε). Μάλιστα, όσο ο ήλιος χτυπάει το αυτοκίνητο, η χημική ουσία αυτών αντιδρά με το βερνίκι, με αποτέλεσμα να μένουν στάμπες και η επιφάνεια να θολώνει.
  4.Το ρετσίνι από τα δέντρα προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά, διότι οι στάμπες από ρετσίνι θολώνουν το χρώμα.
  5.Από τα απορρυπαντικά πιάτων, ρούχων ή ακόμα και χλωρίνης… Όχι, μην το κάνεις αυτό! Είναι όλα καυστικά και δεν ενδείκνυνται για τον καθαρισμό αυτοκινήτου. Επίσης, ακατάλληλα σφουγγάρια και πανιά (βρώμικα ή πολύ σκληρά), προκαλούν περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα.

  Κοινώς, η καλύτερη λύση για τη διατήρηση του χρώματος, είναι να το βάζεις σε πάρκινγκ, που δεν το βλέπει ο ήλιος και δεν έχουν πρόσβαση πουλιά. Έλα όμως που δεν έχουμε όλοι αυτή την επιλογή!

  Αν δεν μπορείς να το βάλεις σε πάρκινγκ, τουλάχιστον ψάξε για λιγότερο εκτεθειμένα σημεία κοντά στο σπίτι σου, αλλά και στις διακοπές σου.

  Μπορώ μόνος/ -η μου να διορθώσω ατέλειες στην καμένη βαφή ουρανού;
  Με μία αναζήτηση μπορείς να βρεις και να αγοράσεις σπρέι βαφής αυτοκινήτου με τιμή από 5 έως 35 ευρώ, για όποιο είδος και χρώμα χρειάζεσαι. Να ξέρεις πως δεν είναι απλή η διαδικασία. Θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια βήματα και έπειτα να βάψεις. Για αυτό αν επιχειρήσεις να καλύψεις ακόμα και μία μικρή ατέλεια, φρόντισε να “κατέχεις” το βάψιμο με σπρέι.

  Πόσο θα μου κοστίσουν τα παράβολα για την αλλαγή χρώματος;
  Το χρώμα του οχήματός μας αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό και αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Επομένως, για κάθε αλλαγή χρώματος χρειάζεται να το δηλώσεις. Μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, θα χρειαστεί να εκδόσεις και ένα παράβολο.
  Άρα, το τελικό κόστος για το βάψιμο του αυτοκινήτου και άλλων οχημάτων περιλαμβάνει και τα εξής ποσά για:
  Μηχανή: 9 ευρώ
  Επιβατικό ΙΧ: 75 ευρώ
  Φορτηγό ΙΧ: δεν πληρώνεις τίποτα.

  Για να παραμείνει το χρώμα ζωηρό και λαμπερό, εφόσον δεν διαλέξεις ματ απόχρωση, ετοιμάσου για τη σωστή φροντίδα! Έδωσες χρήματα για κάτι καλύτερο, άρα από εδώ και στο εξής θα πρέπει σίγουρα να αποφύγεις ό,τι είπαμε στην ενότητα “γιατί αλλοιώνεται η βαφή αυτοκινήτου”.

  Extra tip: Ρίξε μια ματιά και για κέρωμα, για να προστατεύσεις στο μέγιστο το νέο χρώμα.
   
  Πηγή: https://blog.insurancemarket.gr/car/vapsimo-aftokinitou/

  LEAVE A COMMENT